Simply the best Rent a Car in Slovenia. Hire a car with ATET car rental service in Ljubljana for best deals, friendly service, and excellent cars. Get a quote now.
Devova ulica 6a
Ljubljana
1000
SLOVENIJA
sales@atet.si
Facebook Instagram

Najem avtomobila in dogodivščine-Grad Bogenšperk

 

Le streljaj od srca Slovenije, v občini Šmartno pri Litiji, tik ob glavni cestni povezavi Dolenjske in Zasavja, ponosno stoji renesančni grad Bogenšperk.

 

 

Vir: http://www.mladinska.com/_files/15664/H-Grad-Bogensperk.jpg

 

 

 

''Ta grad je še eden tistih starih gorskih gradov, sezidanih na visokem hribu sredi gozdov. Ima razgled daleč na visoke snežnike proti Koroški in Štajerski, čist in zdrav zrak, sicer ne ravnine, kljub temu pa polja po hribih, preizvrstno sadje vsake vrste – češnje so štiri ali pet na enem peclju – v bližini vinske gorice in nedaleč od gradu lep črn in rumen marmor, ki sem ga na svojem mestu že popisal."

 

 

Tako je Janez Vajkard Valvasor, leta 1689, opisal svoj takraten dom, v znamenitem delu Slava vojvodine Kranjske. Original omenjene knjige in še mnoga druga dela so na ogled v Valvasorjevi delovni sobi. Poleg njegove sobe, so na gradu mnoge muzejske razstave preko katerih boste spoznali zgodovino gradu, bakrotiskarna, Slovenska geodetska zbirka itd. Zgodovino gradu lahko odkrivate sami, ali pa se odločite za voden ogled, ki v odpiralnem času poteka vsako polno uro.

 

 

 

 

Vir: https://www.bogensperk.si/img/naslovne/bakrotiskarna.jpg

 

 

Nikar pa ne posvetite vsega časa le sobanam za debelimi zidovi. Grajski parki, lipov drevored ter mnoge sprehajalne poti v bližnji okolici gradu nudijo sprostitev za telo in duha. Za športne navdušence pa je v neposredni bližini gradu krožna trim steza Bogenšperk. Dolga je 2,3 km in ima 12 postaj z 19 razteznimi in krepilnimi vajami.

Iz Ljubljane boste z avtom na tej idilični lokaciji v pičlih 50ih minutah. In če se vam zares zasidra v srce, naj namignemo, da je grad Bogenšperk tudi priljubljena poročna destinacija.

 

 

 

 

 

Ponudbo vozil in ugodne spletne cene za najem vozila pa si lahko ogledate s klikom na spodnji gumb

 

Preveri razpoložljivost

 

 

 

 

 

V kolikor bi želeli nas lahko kontaktirate na ... in z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja

 

 


Vse novice
RENTACAR