Simply the best Rent a Car in Slovenia. Hire a car with ATET car rental service in Ljubljana for best deals, friendly service, and excellent cars. Get a quote now.
Devova ulica 6a
Ljubljana
1000
SLOVENIJA
sales@atet.si
Facebook Instagram

Najem avtomobila in dogodivščine-Trubarjeva domačija

 

 

English version

 

 

31. oktober ni le čas izrezanih buč, čarovnic in zabav v maskah, pač pa za Slovence predvsem dan, ko se spominjamo obdobja reformacije. Le-ta se je začela z zloglasnim dejanjem Martina Lutra, leta 1517, ko je na vrata wittenberške cerkve obesil 95 tez z zahtevami po prenovi Cerkve. In prav v času reformacije je izpod peresa Primoža Trubarja nastala prva slovenska knjiga; Katekizem.

 

Čas je torej idealnem za obisk domačije očeta slovenskega jezika, ki se nahaja v vasi Rašica, le 30 minut vožnje iz Ljubljane.


Če želite poleg kulturnega še športni dan, avtomobil parkirajte nekaj ovinkov naprej v Velikih Laščah in se podajte na Velikolaško kulturno pot. To je krožna, nezahtevna pot, dolga približno 15 km. Povezuje rojstne kraje Frana Levstika, Josipa Stritarja in Primoža Trubarja. Glavne točke so: Velike Lašče, Retje (Levstik), Podsmreka (Stritar) in Rašica (Trubar). Čudovite dolenjske vasice vas ne bodo pustile ravnodušne.

 

 

 

 

Vir: http://pd.velike-lasce.si/images/stories/Dokumenti/velikolaska_kulturna_pot_2015.pdf

 

Trubarjeva domačija, ki stoji na bregu rečice Rašica,  je obnovljena, vsa poslopja pa so ohranila zunanjo podobo iz časa gradnje. Srce domačije je hiša z mlinom v dveh etažah. Zgornjo zaseda spominska soba Primoža Trubarja, v kateri se bohotijo vitražna okna, na katerih so upodobljeni vsi njegovi pomembnejši sodobniki. Poleg omenjenega, domačijo tvorijo še žaga, kozolec in skedenj, ki je nekoč pod eno streho združeval hlev, kaščo in senik. Nekdanji hlev je danes krčma Trubarjev gaj, v kateri se lahko okrepčate, ali pa ob najljubšem napitku uživate v krasnem razgledu.

 

 

 

 

Naj bodo male dolenjske vasice le uvodni dan v jesenske pustolovščine.

 

 

Ponudbo vozil in ugodne spletne cene za najem pa si lahko ogledate s klikom na spodnji gumb

 

Preveri razpoložljivost

 

 

V kolikor bi želeli, nas lahko kontaktirate na ... in z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja


Vse novice
RENTACAR