Simply the best Rent a Car in Slovenia. Hire a car with ATET car rental service in Ljubljana for best deals, friendly service, and excellent cars. Get a quote now.
Devova ulica 6a
Ljubljana
1000
SLOVENIJA
sales@atet.si
Facebook Instagram

Najem avtomobila in dogodivščine-Bled

  

Naravni biser Slovenije

 

Eno od najbolj znanih, priljubljenih destinacij in skorajda čudes narave, tako pri nas v Sloveniji kot po svetu, je zagotovo naš prečudoviti, dih jemajoči Bled

 

Naselje ob Blejskem jezeru spada med starejša mesta in prav gotovo tudi med najlepša mesta Slovenije, ki je zelo priljubljeno tudi med turisti. Jezero kot samo je center okrog katerega je razporejeno dogajanje, stavbe in turistične točke. Vmes posamezne dele pa ločujejo vzpetine, ki so izredno privlačne za različne vrste pohodnikov, prav vse pa gibljejo med 600m in 750m nadmorske višine.

 

 

Sredi jezera pa najdemo najbolj prepoznavni Blejski otok, na katerem stoji tudi cerkev z zanimivo zgodovino in verjetno nosi kar precej skrivnosti. Ena od takih je prav gotovo zvon želja, ki obiskovalcem otoka že leta in leta uslišuje najbolj skrite želje in prošnje.

 

Do samega otoka se pripeljemo oziroma kar priveslamo z ladjico, ki ustavi tik ob bregu in nato svojo pot nadaljujemo po znamenitem stopnišču, kjer je potrebno prehoditi kar 99 stopnic. Tudi za tem stoji zanimiva zgodba in stari običaj, ki je še vedno veljavi in pravi, da mora ženin svojo drago nevesto nesti po vseh 99 stopnicah, do samega vrha, če se seveda par želi poročiti v cerkvici na otoku.

 

 

 

 

Ta naš zeleni slovenski biser je odlična izbira in ideja za izlet ali počitnice, saj ponuja kar precejšen miks aktivnosti iz prav vseh področij in je ravno zaradi tega med najbolj priljubljenimi lokacijami tako med nami "lokalci" kot pri turistih. Glede na želje ali svoj tip popotnika si oblikuj svoje aktivnosti, primerno je tako za večne romantike, adrenalinske odvisnike, hribolazce, aktivne športnike, neizmerne naravoljubce, velike gurmane in seveda tudi vsakega, ki pride mimo "kar tako" na kremšnito ali dve.

 

 

 

 

Na Bledu tako zagotovo prav vsak najde nekaj zase, ne glede na letni čas se najde dolg seznam aktivnosti, ki jih lahko najdemo na Bledu:

 

- Vožnja z ladjico po jezeru

- Sprehod ali tek okoli Blejskega jezera

- Obisk Blejskega otoka

- Obisk pustlovskega parka

- Športno plezanje in alpinizem

- Kolesarjenje

- Pohodništvo 

- Supanje na Blejskem jezeru

- Plavanje, kopanje 

- Veslanje, čolnarjenje, kajakaštvo

- Soteskanje, tubing, bellyjak, hydrospeed

- Poletno sankanje

- Rafting

- Ribolov

- Paintball

- Zipline

- Sankanje

- Alpsko smučanje, turno smučanje in deskanje

- Zimsko pohodništvo in krpljanje

- Tek na smučeh

- Jadralno padalstvo

- Panoramski polet z letalom

  

 


V primeru, da se boste do Bleda zapeljali pozimi pa je ena od zadev, ki se je morate zagotovo udeležiti dogodek, ki poteka v mesecu decembru, in sicer v povezavi z Blejsko legendo o zvonovih ljubezni. Legenda pravi, da je ob prevozu zvona na otoček zaradi nevihte potonil tako čoln kot sam zvon, ki naj bi se še danes kdaj oglašal iz jezera! Danes pa slavni zvon vsako leto iz vode dvignejo potaplačji, ki se tradicionalno zberejo na božič, 25. decembra.

Več podrobnosti o sami zgodbi lahko prebereš TUKAJ.

 

Vir: https://www.slovenia.info/sl/zgodbe/blejski-zvonovi-in-bozicne-vodne-preizkusnje 

 

V času svojega raziskovanja Bleda pa absolutno ne smeš pozabiti na svetovno znano tradicionalno Blejsko kremšnito, ki jo lahko najdeš v kavarnah in slaščičarnah vsepovsod po Sloveniji in po različnih receptih, a pravo kremno rezino seveda najdemo le na Bledu. 

 

 

 

 

 

Najem avtomobila, ki bo poskrbel za vse tvoje potrebe pa še nikoli ni bil lažji in bolj ugoden!

 

 

Avto lahko prevzameš v eni izmed ATET poslovalnic ali pa se odločiš za dostavo na lokacijo po želji!

 

Bledu najbližja poslovalnica je ATET Brnik.

 

Vse kar potrebuješ je torej le še odločitev kam: levo, desno na jugo ali vzhod ter seveda dovolj velik in primeren avto, za kar pa poskrbimo mi!

 

V našem voznem parku lahko izbiraš med kar 14 različnimi kategorijami vozil in tako vsak lahko najde avto zase in svoje potrebe.

 

 

Spletna ponudba

 

 

 

Pestra izbira avtomobilov in kombijev.

Možnost dostave vozila na lokacijo.

Ni predplačila.

Ni stroška preklica ali spremembe rezervacije.

24/7 pomoč uporabnikom.

 

 

Vrsto svojega potovanja si popolnoma prilagodiš svojim željam, svojemu počutju, vrsti aktivnosti, ki si jih želiš in seveda svojemu tipu popotnika.

 

 

 

Dodatni navdih za svoj potovalni načrt z avtomobilom in odkrivanje čudovite Slovenije lahko dobiš tudi na spletni strani I Feel Slovenia TUKAJ.

 

 

 

Spletna ponudba

 

  

 

 

Kontaktne informacije:

 

V kolikor bi potrebovali kakršnekoli informacije, imate morebitne pomisleke in bi želeli prejeti naš odgovor, smo vam seveda na voljo. Z veseljem vam nudimo našo pomoč in odgovorimo na vsa vaša vprašanja.

 

V kolikor bi potrebovali najem avtomobila smo seveda tu za vas.

Spletno povpraševanje, z vključenim spletni popustom, je mogoče oddati TUKAJ. 

 

 

  • Možnost dostave vozila na lokacijo.
  • Ni predplačila.
  • Ni stroška preklica ali spremembe rezervacije.

 

 

Za vas je naš Rezervacijski center dosegljiv na elektronskem naslovu prodaja@atet.si in na telefonski številki 01 320 82 30.

 

 

  • Pogosta vprašanja preveri TUKAJ.
  • Splošni pogoji poslovanja preberi več TUKAJ.

 


Vse novice
RENTACAR