Simply the best Rent a Car in Slovenia. Hire a car with ATET car rental service in Ljubljana for best deals, friendly service, and excellent cars. Get a quote now.
Devova ulica 6a
Ljubljana
1000
SLOVENIJA
sales@atet.si
Facebook Instagram

Vozila Slovencev vse Starejša

Povprečna starost vozil v Sloveniji

 

Povprečna starost vozil v Sloveniji krepko presega devet let. V zadnjih dveh letih se je dvignila za približno tri mesece, sodeč po podatkih Statističnega urada RS. Če so bila slovenska vozila še leta 2013 v povprečju stara 9,1 leta, so lani (l. 2015) štela 9,4 leta. Leta 2010 je bila povprečna starost vozil v Sloveniji 8,2 leti.

 

Povprečna starost vozil v Sloveniji je še vedno nižja od povprečne starosti vozil v Evropski Uniji, kjer znaša 9,65 leta.

 

Na Hrvaškem so vozila povprečno občutno starejša. Po rezultatih akcije hrvaškega autokluba je povprečna starost vozil leta 2014 presegala 12 let.

 

Povprečna starost vozil

V Sloveniji je mlajših od pet let petina vozil, medtem ko je starejših od desetih let dobrih štirideset odstotkov vozil. V Avstriji je delež vozil starejših od deset let nižji za 10 odstotkov, v Italiji pa denimo celo višji.

 

Povprečna starost vozil v Atetovem voznem parku ne presega šest mesecev. Od letos je v floti tudi znama BMW, ki se je pridružila vozilom kot so Audi, Volkswagen, Škoda, Renault, Nissan, Bmw in Opel in Peugeot.

 

Iztok Golob.


Vse novice
RENTACAR