Devova ulica 6a
Ljubljana
1000
SLOVENIJA
sales@atet.si
Facebook Instagram

Kam z avtom na izlet?

 

 

Se želite nekam odpraviti za vikend, pa ne veste ravno kam bi se zapeljali? Spodaj vam posredujemo kar 15 idej za izlet z avtom po Sloveniji. Na ta način lahko neomejeno raziskujete in odkrivate skrite kotičke prelepe Slovenije.

 

Za najem avtomobila pa seveda lahko poskrbimo mi! Vse kar morate še storiti je, da se odločite za eno od spodnjih idej, v avto naložite nekaj prizgrikov, pokličete svoje prijatelje in se odpravite novim dogodivščinam nasproti! 

 

 

 

1. Tehniški muzej Bistra

 

(Bistra pri Vrhniki. Bistra 6 1353 Borovnica)

 

 (Vir: Visitvrhnika)

 

Muzej je umeščen na površine nekdanjega samostanskega poslopja v Bistri pri Vrhniki in pohvalijo se lahko s številnimi stalnimi zbirkami in muzejskimi predstavitvami. Pri ATET-u bi med najbolj zanimive seveda uvrstili stalno zbirko limuzin nekdanjega predsednika Socialistične federativne republike Jugoslavije - Josipa Broza Tita. Avtomobilom se pač ne da upreti.

 

2. Napoleonov most čez Nadižo

 

(Breginjski kot - dolina reke Nadiže med Breginjem in Starim selom)

 

 

Most je označen kot kulturni spomenik lokalnega pomena Slovenije, ki naj bi bil zgrajen okoli leta 1812. Ime mu je bilo dodeljeno zaradi Napoleonovih osvajalskih pohodov v tistem času. Do mostu se zlahka zapeljete z avtomobilom in tam tudi parkirate. Prav tako je dosegljiv tudi s kolesom ali peš.

 

 

3. Arboretum Volčji Potok

 

(Volčji Potok 3, 1235 Radomlje)

 

 (Vir: Visitljubljana)

 

Prečudovit načrtno urejen park Volčji Potok je ustanova, ki služi tako kulturnemu izobraževanju, raziskovanju kot tudi zabavi. V parku poleg raznovrstnih dreves, grmovnic, rož, gozdov najdemo tudi kar 5 jezer. V letu 2018 si lahko ogledate kar nekaj izjemno zanimivih razstav in se udeležite zabavnih ter poučnih prireditev. Nekaj prihajajočih oziroma že aktivnih razstav: Razstava vrtnic, kaktusov, orhidej, metuljev ter dinozavrov (je vzbudilo vaše zanimanje kajne?).. Ponujajo tudi veliko parkirnega prostora zato se lahko z našimi avtomobili brez skrbi odpravite na pot. 

 

4. Jezero Jasna

 

(Kranjska Gora) 

 

 

Jezero je dejansko sestavljeno iz dveh medsebojno povezanih jezer, ki se nahajata v bližini Kranjske Gore. Je odlična lokacija za itlet s številnimi sprehajalnimi potmi in prelepim razgledom. Najbolj znamenit je bronasti kip Kozoroga na naravni skali, ki je izjemno priljubljena fotografska točka izletnikov. V okolici je veliko število ponudnikov prenočišč zato se lahko zapeljete kar za cel vikend.

 

 

5. Blejski vintgar

 

(Turistično društvo Gorje, Podhom 80, 4247 Zgornje Gorje)

 

 (Vir: Potovanjaover.net)

 

Blejski Vintgar je znana soteska na Gorenjskem, skozi katero teče reka Radovna, na koncu dolge soteske pa lahko občudujete kar 13 meterski slap imenovan Vintgarski Šum. Sotesko so prilagodili turistom že v 19. stoletju, vendar je zaščitena kot naravni spomenik. Naš predlog bi bil, da dan zaključite s tem, da se zapeljete še na legendarno blejsko kremšnito.

 

 

6. Slap Peričnik

 

(4281 Mojstrana)

 

 

V Triglavskem narodnem parku lahko najdemo enega izmed najvišjih slovenskih slapov, in sicer je visok kar 52m. Do Mojstrane se lahko pripeljete z avtomobilom potem pa pot nadaljujete peš ali s kolesom, vendar je potrebno paziti, da imate primerno obutev in oblačila.

 

 

7. Velika Planina

 

(Kamniško Savinjske Alpe)

 

 

Velika Planina je danes izjemno priljubljeno središče tako poleti kot pozimi. Na vrh lahko pridete tudi z gondolsko žicnico, dvosedežnicami ali vlečnicami ter se v ustavite v enem izmed planinskih domov ali samo preprosto uživate med pohodom s pogledom na prisrčne pastirske koče, ki so tudi zaščitni znak planote.

 

 

8. Klevevž

 

(Grič pri Klevevžu je naselje v Občini Šmarješke Toplice)

 

 

Grič pri Klevevžu oziroma kar izvir Klevevške Toplice, je izvir termalne vode, ki na površje privre pod skalo in se nato zbira v manjšem bazenčku ob soteski potoka Radulja, v bližini razvalin gradu Klevevž. Temperatura vode v bazenčku je približno 22 °C. Bazen je načeloma primeren za kopanje, vendar dostop ni zavarovan zato je uporaba le tega na lastno odgovornost.

 

 

9. Sečoveljske soline

 

(Parecag 290, Sečovlje)

 

 (Vir: Krajinski Park Sečoveljske soline)

 

Sečoveljske soline so največje delujoče soline pri nas, kjer iz kristalizacijskih bazenčkov po izhlapevanju vode nastane sol. Solinarji imajo prav poseben postopek pridelave soli, ki je zagotovo zanimiv za vse generacije. Poleg tega pa je še odličen izlet do Slovenske obale.

 

 

10. Jelenov Greben

 

(Olimje 90, 3254 Podčetrtek)

 

 

Gre pravzaprav za kmečki turizem oziroma domačijo, ki se s tem ukvarja. Popoln izlet za vso družino, saj vas že kmalu po parkiranju pozdravijo jeleni, ki se prosto sprehajajo po zemljišču. Živali so navajene ljudi in mogoče boste imeli srečo in kakšnega jelena celo nahranili kot je to uspelo majhni punčki na sliki zgoraj. Vse kar še potrebujete je najem avtomobila ter fotoaparat in že ste pripravljeni.

 

 

11. Samostan Olimje in čokoladnica

 

(Olimje 61, 3254 Podčetrtek)

 

 

Še ena izmed priljubljenih izletniških točk se nahaja blizu Jelenovega Grebena, in Čokoladnica Olimje, ki jo lahko najdete nasproti čudovitega Minoritskega samostana Olimje. Hitro, hitro po različne praline in čokolado v vseh mogočih oblikah zraven pa še pokukat kakšen pester zeliščni vrt stoji pred samostanom.

 

12. Ajdovska deklica - biser narave

 

(Vršič, 4280 Kranjska Gora)

 

 

Potrebno je dobro pogledati in opazimo lahko obraz deklice, ki v slovenski mitologiji velja za hčerko nadnaravnih bitij oziroma božanstev imenovanih Ajd. Legenda pravi, da je deklica dobrosrčno vodila popotnike skozi Vršič v Trento in tako skrbela, da so varno prišli čez.  

 

13. Ruska kapelica

 

(4280 Kranjska Gora)

 

 

Kapelica je bila postavljena v spomin ruskim vojakom, ki so med gradnjo ceste skozi prelaz Vršič naleteli na snežni plaz, ki jih je kmalu zasul. Zraven se nahaja majhen izvir vode tako, da pred kapelico teče majhne potoček. Nasproti pa je urejen tudi parkirni prostor.

 

 

14. Gašperjev kostanj pri Radečah

 

(Močilno 26, 1433 Radeče)

 

 

Gašperjev kostanj je najdebelejši pravi kostanj, ki ga lahko najdemo v Sloveniji, in sicer ga najdemo na Močilnem pri Gašperjevi domačiji. Ocenjujejo, da je drevo staro že približno 400 let, visoko je 18 metrov, njegov obseg pa meri skoraj 11 m. Ljubitelji narave in vseh naravnih znamenitosti zagotovo pridete na svoj račun. 

 

 

 

15. Kras 

 

 (Vir: Naprostem.si)

 

Kako ne bi izpostavili tudi Krasa oziroma dežele pršuta in terana? Odkrivanje številnih kraških domaćij, mamljivih pršutarij in poukšanje žlahtnih kapljic v različnih vinskih kleteh je vedno dobra ideja! Kar pocukajte za rokav kakšnega domačina ali turističnega vodnika za kakšen skriti namig kam se zapeljati po najboljšo izkušnjo. 

 

 

 

 

Povpraševanje za najem avtomobila lahko pošljete tudi na ... 


VSE NOVICE
RENTACAR