Simply the best Rent a Car in Slovenia. Hire a car with ATET car rental service in Ljubljana for best deals, friendly service, and excellent cars. Get a quote now.
Devova ulica 6a
Ljubljana
1000
SLOVENIJA
sales@atet.si
Facebook Instagram

Kaj si ogledati zunaj Ljubljane

Za dvomilijonsko državo ima Slovenia več kot dovolj turističnih atrakcij, piše Guardian v članku Highlights of Slovenia.

 

Zmagovalni predlog je pripadel nekdanji Titovi čajnici na Bledu, med imenovanimi pa so še

  • Logarska dolina - ena slovitih slovenskih dolin. Z avtom lahko naredite krožno pot, po kateri se odpravite naprej v Avstrijo in potem nazaj preko Jezerskega v Ljubljano. Na koncu doline si lahko ogledate sloviti slap Rinka, kjer v dolgem padcu izvira reka Savinja. Dolina mnogih slapov, najlepše lipe v Sloveniji in čudovite Plečnikove kapelice vas vabi, da se z avtom zapeljete tja.
  • Železnica od Bohinja do Nove Gorice - po dogovoru lahko avtomobil naložite na tansportni vagon in se z avtom zapeljete do Nove Gorice. Čudoviti pejsaži Baške grape vas bodo navdušili, prav tako pa tudi najdaljši železniški predor v Sloveniji.
  • Predjamski grad - največji in najbolje ohranjeni jamski grad na svetu. Atrakcija, ki se nahaja v Guinessovi knjigi rekordov! Do nje se lahko zapeljete po čudoviti magistrali proti morju.
  • Trojane - najemite avto in se na svojem izletu zapeljite do najboljših krofov v Sloveniji. Na štajersko-notranjski meji stoji to znamenito gostišče, ki je že dolga leta pribežališče sladkosnedih popotnikov.
  • Hiša Franko Kobarid - verjetno najbolj znana restavracija v Sloveniji, kjer pod taktirko svetovno znane Ane Roš nastaja kulinarična poezija. Odločite se za gurmanske presežke in se zapeljite v kobariške konce.
  • Radovljica - biser Gorenjske. Čudovito urejeno mesto, od koder ste v trenutku na Bledu, v Lescah na pojedini ali pa v gorah na oddihu.
  • Kostanjevica na Krki - mestece na otočku, katerega posnetke iz zraka prepoznamo vsi. Rečejo jim tudi Dolenjske Benetke. 
  • Gostilna Lectar
  • Bovec - med alpskimi vršaci se razpre idilična dolina, v kateri se nahaja Bovec. Raj na zemlji s specifično mikroklimo je čudovito mesto za krajši ali daljši oddih. Vsekakor boste tu doživeli nekaj najlepših razgledov v Sloveniji.

Vse novice
RENTACAR