Simply the best Rent a Car in Slovenia. Hire a car with ATET car rental service in Ljubljana for best deals, friendly service, and excellent cars. Get a quote now.
Devova ulica 6a
Ljubljana
1000
SLOVENIJA
sales@atet.si
Facebook Instagram

Pogosta vprašanja

KAJ POTREBUJEM ZA NAJEM VOZILA?

Za najem vozila potrebujete:

 

 • Veljaven osebni dokument (izkaznica ali potni list)
 • Veljavno vozniško dovoljenje za vse navedene voznike. Vozniška dovoljenja, ki niso napisana v latinici (arabski, kitajski jezik, cirilica, ... ) oziroma prebivalci izven EU morajo imeti zraven tudi mednarodno dovoljenje. 

 

* dodatne informacije za Veliko Britanijo (Brexit): zaenkrat za samo izdajo vozila pri ATET ni potrebe po dodatnih dokumentih.

 

 • Kreditna kartica (Visa, Mastercard or Diners), ki glasi na ime najemnika. V kolikor si ne lastite kreditne kartice je potrebna kartica, ki ima možnost rezervacije sredstev (blokade), kar lahko preverite na posamezni banki. Poslovanje z gotovino ni mogoče.

 

Mednarodni študenti, ki so trenutno na izmenjavi v Sloveniji potrebujejo:

 • Veljaven osebni dokument, izkaznica/ potni list,
 • Veljavno vozniško dovoljenje
 • Veljavna študentska izkaznica ali potrdilo o študiju v Sloveniji
 • plačilo je mogoče s kreditno kartico, debetno kartico ali gotovino

KAJ VSE JE VKLJUČENO V NAJEM VOZILA?

Kalkulacija, ki jo stranka dobi ob povpraševanju/ rezervaciji preko spletne strani www.atet.si, vključuje: 

 

 • najem vozila z omejenimi kilometri (Splošni pogoji poslovanja) / 500km na dan za najeme do vključno 7 dni ; 250km na dan za vse najeme 8dni in več. Informacija o vključenih kilometrih za mesečne najeme pri našem rezervacijskem centru.
 • brezplačna uporaba slovenske vinjete
 • osnovno zavarovanje z odgovornostjo najemnika (višina odvisna od izbrane kategorije vozila)
 • morebitne izbrane dodatke

  

V obdobju med 15.11. in 15.3. je v Sloveniji obvezna uporaba zimske opreme. V sam najem je v tem obdobju obvezno vključen dodaten produkt ZIMSKI PAKET, ki je doplačljiv, in sicer 5,00€ dan (Erasmus študenti 2,50€ /dan), obračuna pa se maksimalno 10 dni najema ne glede na to ali je najem daljši od desetih dni. Več o samem paketu spodaj.

 

 

Primer izbranega spletnega povpraševanja (označeno z rumeno):

 

KAJ JE ZIMSKI PAKET?

Zimski paket vključuje vse kar je potrebno za varno vožnjo. Vključena je uporaba zimskih pnevmatik, ki so najbolj pomembni del, saj se lahko hitro pokažejo velike razlike v voznih lastnostih glede zmožnosti oziroma vodljivosti avtomobila, obutega v zimske oziroma letne pnevmatike. Naša vozila so opremljena s kakovostnimi zimskimi pnevmatikami in bodo poskrbela za vašo varno vožnjo. Poleg pnevmatik so v zimski paket je vključeno še: tekočina proti zmrzali stekel in  strgalo.

 

Zimski paket je plačljiv produkt, ki se ga vključuje med obdobjem 15.11 in 15.3. (zimska sezona).

 • Cena: 5,00€ na dan (za Erasmus študente 2,50€ na dan). Znesek se obračuna za maksimalno 10 dni najema.

 

Preberi več informacij in nasvetov za vožnjo v zimskih razmerah: https://www.atet.si/sl/zimske-gume-in-pomoc-na-cesti 

PREVZEM IZVEN DELOVNEGA ČASA?

Prevzem izven delovnega časa je mogoč, v kolikor je to predhodno dogovorjeno in potrjeno.

Prevzem izven delovnega časa je dodatno obračunan, in sicer v znesku 30,50 €.

 

Delovni čas poslovalnic ATET Rent a Car (Ljubljana, Maribor, Koper):

 • PON - PET: 08:00 - 18:00
 • SOB, NED in PRAZNIKI: 08:00 - 13:00

 

Ljubljana letališče: 

 • PON - NED in PRAZNIKI: 08:00 - 22:00

 

Pri prevzemu vozila na letališču je potrebno že ob samem postopku povpraševanja/ rezervacije vnesti tudi številko leta, saj le ta omogoča našim zaposlenim, da v primeru zamude leta, spremljajo čas predvidenega pristanka letala.

 

V kolikor letalo zamuja se najemnika v vsakem primeru počaka, vendar se ob prevzemu vključi tudi strošek prevzema izven delovnega časa, v višini 30,50 €.

 

V primeru vračila vozila izven delovnega časa se celotni pregled vozila opravi naslednji delovni dan zjutraj. Do takrat odgovornosti do vozila nosi najemnik.

MLADI VOZNIK

Strošek najemnika mladi voznik se  obvezno vključi ko:

 • Oseba je stara med 18 in 21 let
 • Oseba ima vozniško dovoljenje manj kot dve leti (od datuma opravljenega vozniškega izpita)

Strošek za mladega voznika je dodatno plačljiv, in sicer 10,00€ / dan. V primeru, da je najem vozila daljši od 8 dni se obračuna do maksimalnega zneska 80,00€, za celotno obdobje najema vozila.

*Izjema mednarodni študenti, Erasmus, študenti na izmenjavi v Sloveniji: strošek doplačila za mladega voznika znaša 5,00€ / dan oziroma do maksimalnega zneska 40,00€, v kolikor je najem vozila daljši od 8 dni.

 (glej splošne pogoje, člen II. Pooblaščeno upravljanje vozila https://www.atet.si/sl/O-Atetu/splosni-pogoji-poslovanja )

ZAVAROVANJE IN ODGOVORNOST

Vsako najeto vozilo vsebuje osnovno zavarovanje z odgovornostjo najemnika - znesek odgovornosti najemnika do vozila je odvisen od izbrane kategorije vozila (glej splošne pogoje, člen IX. Zavarovanja in odgovornosti https://www.atet.si/sl/O-Atetu/splosni-pogoji-poslovanja )

 

Vsak najemnik ima možnost dodati odkup odgovornosti oziroma dodatno zavarovanje, ki odgovornost najemnika zniža, v primeru škode. Odkup odgovornosti je dodatno plačljiv, in sicer je znesek odvisen od izbranega paketa zavarovanja oziroma kategorije vozila.

 

Možen dokup dodatnih paketov zavarovanj:

 

 • RCDW = Reduced Protection / Delni odkup odgovornosti
 • SCDW =  Super Protection / Polni odkup odgovornosti
 • ALL All Inclusive Protection / Premium odkup odgovornosti

 

 

(Glej splošne pogoje, člen IX. Zavarovanja in odgovornosti https://www.atet.si/sl/O-Atetu/splosni-pogoji-poslovanja ). 

 

RCDW delni odkup odgovornosti: Odgovornost najemnika je znižana za polovico celotnega zneska odgovornosti najemnika do vozila. V primeru delnega odkupa odgovornosti, najemnik v primeru poškodb odgovarja največ do zneska (višina zneska odvisna od izbrane kategorije vozila).

 

SCDW polni odkup odgovornosti: Odgovornost najemnika je znižana na 0. Polni odkup odgovornosti krije poškodbe na ohišju vozila. Ne krije morebitnih poškodb na steklu, podvozju ali pnevmatikah. Najemniku se v primeru škode na vozilu, narejene v času uporabe vozila, vključi tudi dodatni administrativni strošek v višini 70,00 €.

 

 

ALL Inclusive premium odkup odgovornosti: Odgovornost najemnika je znižana na 0. Premium odkup odgovornosti krije poškodbe na ohišju vozila.

Izbrani premium odkup pokriva tudi poškodbe pnevmatik, stekel in podvozja, saj je vključeno WUG dodatno zavarovanje. V tem paketu odkupa odgovornosti pa ima najemnik prav tako vključeno storitev Pomoči na cesti (več informacij o sami storitvi v naslednjih delih) ter je opravičen administrativnega stroška AFH v znesku 70,00€, ki se načeloma vključi v primeru poškodb na vozilu.

 

 

 

*Vsak najemnik ima možnost dokupiti  WUG zavarovanje, izven kateragoli paketa odkupa odgovornosti. Storitev je dodatno plačljiva, in sicer strošek znaša 10,00€/ dan (velja za vse kategorije vozil).

 

WUG zavarovanje krije:

 

 • poškodbe pnevmatik
 • poškodbe stekel
 • poškodbe podvozja

 

 

Spodaj navedenih poškodb ne krijejo odkupi odgovornosti RCDW in SCDW

 

 • poškodbe znotraj vozila, brisalcev, antene in drugih pritiklin na vozilu,
 • poškodbe podvozja vozila, poškodbe pnevmatik, okrasnih pokrovov,
 • če jo je povzročil pod vplivom alkohola, mamil, drugih narkotikov ali zdravil, pri katerih uporabi se vožnja oziroma upravljanje in uporaba motornih vozil odsvetuje;
 • če je povzročil škodo namerno ali iz malomarnosti;
 • če v času nastanka škode ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja;
 • če je škoda nastala kot posledica uporabe najetega vozila v nasprotju z določili druge točke teh splošnih pogojev;
 • če je škoda nastala na območjih ali državah, ki so izvzeta iz zavarovanja vozila po teh splošnih pogojih (krizna območja, vojna in potencialna vojna območja ipd.);
 • v drugih primerih, ki so iz zavarovanja izključeni.


V primeru poškodb vozila, ki se ugotovijo naknadno, si Atet d.o.o. pridržuje pravico, da v roku 3 (treh) delovnih dni po končanem najemu obvesti najemnika o povzročeni škodi.
Za povzročeno škodo je odgovoren najemnik, v kolikor je to ugotovljeno na podlagi zapisnikov in uradnih pregledov na pooblaščenih servisih.


Najemnik je dolžan sam kriti morebitno razliko v višini nastale ali povzročene škode, ki bi presegala zavarovalniški maksimum kritja škode po posamezni zavarovalni polici za posamezno vozilo.

DOPLAČILO TRAJEKT

V kolikor je v času najema vozila planirana pot na otok je potrebno doplačilo za prevoz s trajektom/ prevoz na otok. Informacijo o prevozu s trajektom / prevoz na otok je potrebno sporočiti ob prevzemu vozila oziroma pred samim prevozom na otok.

 

Strošek doplačilo za vožnjo s trajektom / prevoz na otok znaša 36,60€.

 

Strošek je enkraten in velja za celotno obdobje najema vozila.

V primeru, da ATET ni predhodno seznanjen s prevozom s trajektom in se ugotovi, da je bilo vozilo v času najema na otoku, se najemniku zaračuna dvojni strošek doplačila, in sicer 73,20€.

POMOČ NA CESTI

Na cesti lahko zelo hitro pride do nepričakovane situacije ali zapleta in pri ATET d.o.o. nudimo tudi možnost storitve pomoči na cesti.

 

Strokovna pomoč pri primerih kot so: informacije o stanju vozila, informacije o pomenu določenih signalov v vozilu, pomoč v primeru prazne pnevmatike, pomoč pri urejanju avto vleke, pomoč pri vžigu, dostava goriva, strošek dostave novega/ rezervnega ključa itd. 

 

Strošek storitve Pomoč na cesti znaša: 5,00€ / dan oziroma maksimalni znesek 50,00€ (z ddv), za celotno obdobje najema vozila, v kolikor je najem vozila daljši od 10 dni.

*V kolikor se najemnik odloči za vključitev storitve pomoči na cesti je torej opravičen dodatnega stroška aktivacije za pomoč na cesti, in sicer 50,00 €.

 

*V primeru, da storitev Pomoč na cesti ni vključena ATET najemniku seveda nudi pomoč, vendar je pri vsakem primeru dodaten strošek same aktivacije v višini 50,00 € + dejanski strošek bodisi okvare, izgube ključa ipd.

ADMINISTRATIVNI STROŠKI

V ATET se najemniku obračunavajo naslednji administrativni stroški:

 •          Administrativni strošek ob obravnavanju poškodb / AHF
 •          Administrativni strošek ob posredovanju podatkov (kazni, prometni prekrški) / FHF

Administrativni strošek ob obravnavanju škode (AHF) se zaračunava v vseh primerih potrebe po posredovanju podatkov, dodatno nastalemu administrativnemu delu, pridobitvi vseh ustreznih dokumentov ter temeljitemu urejanju procesov, ki so nastali zaradi povzročene škode s strani najemnika, v času najema vozila.

Administrativni strošek ob obravnavanju škode se obračuna 70,00€ (z ddv).

Administrativni strošek za obravnavanje kazni (FHF) se zaračunava v primerih potrebe po posredovanju podatkov osebe, ki je storila prometni prekršek v času najema, in sicer ustreznim državnim organom in pristojnim ustanovam.

Strošek posredovanja se obračuna 25,00€ (z ddv).

*ATET d.o.o. je zaradi uradnih rokov in trajanja kazenskih procesov ter pridobitve ustrezne dokumentacije, upravičen do zaračunavanja stroška najemniku tudi po zaključenem najemu ( s predložitvijo ustrezne dokumentacije in dokaznega gradiva).

 

PLAČILO

Plačilo se uredi ob prevzemu vozila, in sicer v višini znesek najema + znesek depozita (več informacij glede depozita v naslednjem odstavku spodaj)

 

Plačilo je mogoče le s kreditno kartico (Visa, Mastercard ali Diners) oziroma s kartico, na kateri je mogoče narediti rezervacijo sredstev. 

 

Lastnosti in možnosti plačila svoje kartice prosimo preverite, pred prevzemom vozila, pri svoji banki.

Kreditna kartica mora biti naslovljena na ime najemnika in prvega voznika. 

 

Plačilo v naprej oziroma po predračunu je mogoče zgolj z odobritvijo našega rezervacijskega centra in v tem primeru je potrebno predhodno sporočiti vse podatke o prevzemniku vozila oziroma prvega voznika. 

Več informacij: prodaja@atet.si ali 01 320 82 30

DEPOZIT

Depozit je odvisen od izbrane kategorije vozila (različen znesek odgovornosti glede na kategorijo vozila) in izbranega paketa odkupa odgovornsti (zavarovanje).

 

Znesek odgovornosti za posamezne kategorije vozil znaša od 1000,00 – 2500,00 €.

 

*Odgovornost najemnika pomeni, da je najemnik v primeru škode na vozilu, odgovoren maksimalno do višine zneska odgovornosti glede na izbrano kategorijo vozila.

 

Na kreditni kartici (Visa, Mastercard ali Diners) se ob prevzemu vozila naredi rezervacija sredstev v višini: znesek najem + znesek odgovornosti.

 

Depozit je nižji v kolikor je v najem vključen tudi odkup odgovornosti: znesek najema + depozit (v višini zneska odgovornosti; (glej tabelo spodaj)

 

 Tabela z višino zahtevanega depozita / višina potrebnih  rezerviranih sredstev na kreditni kartici najemnika ob prevzemu vozila

 

  Osnovno zavarovanje

   PAKET 1

   PAKET 2

    PAKET 3

Kategorije

            BASIC

    RCDW

    SCDW

 ALL INCLUSIVE

A, B, B2, B3   

 ODGOVORNOST + NAJEM  

  500 + NAJEM  

  250 + NAJEM  

  125 + NAJEM

C, C1 

  ODGOVORNOST + NAJEM

   600 + NAJEM

  300 + NAJEM

  150 + NAJEM

C3, D, D1 

  ODGOVORNOST + NAJEM

   700 + NAJEM

  350 + NAJEM

  175 + NAJEM

E, E1, E2 

  ODGOVORNOST + NAJEM

   800 + NAJEM

  400 + NAJEM

  200 + NAJEM

F, F1, G 

  ODGOVORNOST + NAJEM

   800 + NAJEM

  400 + NAJEM

  200 + NAJEM

G1, G2 

  ODGOVORNOST + NAJEM

   1250 + NAJEM

  625 + NAJEM

  315 + NAJEM

 

 

 

Informacije o znesku odgovornosti najemnika do vozila in odkupu odgovornosti lahko najdete med našimi splošnimi pogoji, pod sekcijo IX. Zavarovanja in odgovornosti: https://www.atet.si/sl/O-Atetu/splosni-pogoji-poslovanja 

 

Pogoji za Erasmus študente:

 • Brez dodanega odkupa odgovornosti –, depozit v višini zneska odgovornosti + znesek najema (tabela zgoraj)
 • Z vključenim delnim odkupom odgovornosti – RCDW, depozit znaša: znesek delne odgovornosti + znesek najema
 • Z vključenim odkupom odgovornosti - SCDW, depozit znaša: 70,00 € + znesek najema
 • Z vključenim premium odkupom odgovornosti – ALL, depozit znaša: 70,00€ + znesek najema

 

Depozit oziroma rezervacija sredstev se naredi ob prevzemu vozila na kreditni kartici  - znesek je blokiran in ob vračilu vozila se obračuna le znesek najema, ostalo se sprosti nazaj na račun, in sicer v večini primerov banke potrebujejo 7 - 14 dni, da uredijo sprostitev. 

 

Povpraševanje za najem vozila lahko pošljete s klikom na spodnjo povezavo:

 

 

Več informacij, odgovori na vsa vprašanja: prodaja@atet.si ali 01 320 82 30 

JE MOŽNA DOSTAVA NAJETEGA AVTOMOBILA NA ŽELENI NASLOV?

Dostava vozila je seveda možna. V procesu rezervacije stranka vpiše svoje želje v opombe in napiše želeno lokacijo dostave.
Vozilo dostavimo kamorkoli, tudi v tujino. Omejitev glede oddaljenosti ni. Taka storitev pa predstavlja dodaten strošek, s katerim stranko predčasno seznanimo.

 

 • Strošek dostave do 10km od ATET poslovalnice: 12,20€ (z ddv)
 • Strošek dostave nad 10km od ATET poslovalnice: 12,20€ + 0,91€ / dodatni km (z ddv)  

 

ALI LAHKO NAJAMEMO AVTO ZA POT V TUJINO?

Najem avtomobila za pot v tujino je možen. V ta namen stranki izdamo dovoljenje za vožnjo v tujini, ki je dodatno plačljivo, in sicer strošek dovoljenja za vožnjo v tujini znaša 36,60€. Strošek 36,60€ je enkraten, velja za celotno obdobje najema vozila in se ga vključi ob prevzemu vozila.

 

V kolikor se stranka naknadno odloči za vožnjo v državo izven Slovenije, je potrebno prehodno obvestiti ATET in pridobiti odobritev vožnje v tujino z najetim avtomobilom.

 

V primeru, da ATET ni predhodno seznanjen s potjo izven Slovenije in se ugotovi, da je bilo vozilo v času najema v drugi državi, se najemniku zaračuna dvojni strošek doplačila, in sicer 73,20€

 

Kontakt za obvestilo v primeru, da ima najemnik že avto v najemu in se v času trajajočega najema odloči za pot v tujino : operativa@atet.si / 01 320 82 20.

 

Obstajajo izjeme. Za zdaj ne posojamo vozil za pot v naslednje države: 

 

   

 • Albanija
 • Armenija
 • Azerbejdžan
 • Belorusija
 • Bolgarija
 • Estonija
 • Gruzija
 • Grčija
 • Kazahstan
 • Kirdžikistan
 • Kosovo
 • Latvija
 • Litva
 • Moldavija
 • Rusija
 • Romunija
 •  Tadžikistan
 • Turkmenistan
 • Turčija
 • Ukrajina
 • Uzbekistan

 

 

 Informacije o znesku odgovornosti najemnika do vozila in odkupu odgovornosti lahko najdete med našimi splošnimi pogoji, pod sekcijo XII. Krizna in vojna področja: https://www.atet.si/sl/O-Atetu/splosni-pogoji-poslovanja 

 

 

Časovnih omejitev najema ni, razen da mora stranka po tridesetih dneh najema vozilo pripeljati na kontrolo, oziroma v kolikor to ni možno, javiti stanje kilometrov vozila, da lahko najem obračunamo.

 

 •          Maksimalno obračunsko obdobje je 30 dni.

 

Za več informacij o daljših, več mesečnih najemih: prodaja@atet.si ali 01 320 82 30

KAKŠNA JE VAŠA POLITIKA GLEDE GORIVA?

 

Atet stranki vedno zagotovi poln rezervoar goriva. Najemnik načeloma vozilo prav tako vrne s polnim rezervoarjem. Najemnik lahko vozilo vrne tudi z delno ali povsem praznim rezervoarjem, vendar se v tem primeru dodatno obračuna razliko goriva, hkrati pa tudi strošek storitve dolivanja manjkajočega goriva, ki znaša 20,00€ (z ddv). 

 

 

 

Več informacij in pogojev glede goriva v splošnih pogojih pod sekcijo VI. Gorivo: https://www.atet.si/sl/O-Atetu/splosni-pogoji-poslovanja 

poslovanja 

ALI LAHKO PREKLIČEM REZERVACIJO?

Preklic ali sprememba rezervacije je mogoča brez dodatnega stroška.

Predplačilo rezervacije ni potrebno. *izjeme predhodno dogovorjene rezervacije z izbrano dostavo na drugo lokacijo

 

V primeru, da je rezervacija (z izbrano dostavo na lokacijo) preklicana isti dan oziroma ko je vozilo že pripravljeno za prevzem, se zaračuna strošek najema za en dan + strošek dostave na izbrano lokacijo.

* Velja za rezervacije pri katerih je zaradi izbrane lokacije potrebna predavtorizacija

 

Morebitni preklic ali spremembo nam prosim sporočite na sales@atet.si oziroma 01 320 82 30 / 030 313 313 

RENTACAR